Site icon קווים עיצוב פנים

למה כדאי להוסיף קיר ירוק בבית?

קרדיט תמונה: freepik

קיר ירוק יכול לספק לכם לא רק מראה טבעי ויפה לבית אלא גם תחושה של רוגע, אוויר נקי יותר ואפילו טמפרטורות נמוכות יותר. אם אתם תוהים מהו קיר ירוק, האם כדאי לכם לשלב אותו בביתכם וכן כיצד לשלב אותו בצורה הטובה ביותר בביתכם, במאמר הבא תקבלו את כל המידע אודות הקיר המדובר וכן כיצד אתם יכולים לשלב אותו בביתכם וכיצד הוא יתרום לביתכם בצורה הטובה ביותר.

קיר ירוק- במה מדובר?

קיר ירוק הוא שם די גנרי למתקנים שונים שניתן לגדל בהם צמחים בצורה אנכית ובצמוד לקירות. בגדול ניתן לומר כי החומרים אשר מהם עשוי הקיר לא באמת משנים אלא מה שמשנה זה בעיקר התוצאה שמצפים לה. קיר צמחים הוא קיר ירוק ומלא עלים אשר יגרום לכל מי שנכנס אליכם לבית להתרשם וכמובן יאפשר לכם להנות מהמראה הירוק והרענן.

מהם היתרונות של קיר ירוק?

בין אם מדובר על קיר ירוק במרפסת ובין אם מדובר על קיר ירוק לבית הרי שחשוב שתדעו כי הקירות הלוו מהווים בשנים האחרונות דבר נפוץ מאוד. הם מאפשרים לייצר גינה תלויה לגובה במשטחים גדולים מבלי לתפוס הרבה מקום ועדיין להנות מהירוק הזה בעין. עוד סיבה לכך שהקירות הירוקים מאוד פורחים היום היא שניתן ליישם אותם בכל מקום, בין אם על קיר חיצוני ובין אם בתוך מבנה בבית, במרפסת, בבניין המשרדים, בלובי של בית מלון ועוד.

כמובן שקיר מעין זה יוצר פחות זיהום אוויר וזאת בשל תהליך הפוטוסינתזה שמתרחש ממש לידינו והעובדה שקיר ירוק מיושם על קיר חיצוני מהווה למעשה עוד שכבת בידוד הן מפני חום והן מפני רעש ועל כן הוא גם מסייע בשמירה על הטמפרטורות בתוך המבנה נמוכות יותר.

האם יש חסרונות בקיר ירוק?

קיר ירוק הוא דבר שמצריך תשומת לב רמה מבחינת הדישון, הגיזום והטיפול בצמחים ובשורשים לעומת גינה סטנדרטית. בשל כך יש צורך לתחזק אותו או לתת למישהו אחר לתחזק אותו על בסיס קבוע. מעבר לכך, בכדי להנות מהאפקט של קיר ירוק יש צורך בשטח פנים אשר ייראה מספיק מרשים. ההמלצה היא גודל קיר של לפחות 10 מטרים רבועים.

איזה סוגי קירות ירוקים ניתן למצוא?

קיר ירוק יכול להיות מורכב ממגוון עשיר של חומרים ושיטות כאשר העיקריות שבהם הן:

ראשית כל- כיסי שתילה. בשיטה זו הצמחים גדלים על מצע אדמה כאשר הכיסים מהווים מעין שקיות מלאות אדמה שאותן משקים באמצעות טפטפות. השיטה המדוברת אפשרית גם בחללים פנימיים אך לרוב היא מתאימה יותר לגינה או לקיר חיצוני. מי ההשקיה נוזלים בסופו של דבר למטה ובכדי להימנע מזה יש צורך בניקוז נוסף ועל כן השיטה המדוברת תתאים בעיקר לשטחי קרקע. חשוב מאוד לדעת שאם מדובר בבנייה של קיר ירוק עם כיסי שתילה בתוך מבנה יש צורך לדאוג לצינור ניקוז שיאגור את המים ויוביל אותם למערכת הניקוז.

סוג נוסף של קיר זה הוא הידרופוני. בשיטת הגידול המדוברת הצמחים לא מחוברים לאדמה והם גדלים על בסיס מים ודשן נוזלי. שורשי הצמחים מצויים בתוך פתחים בצינורות. מערכת הצינורות מחוברת יחד למשאבה אשר מזרימה את המים במעגל סגור ומאפשרת לצמחים את התנאים לצמוח גם ללא חיבור לקרקע. מדובר על שיטת גידול שדורשת לא מעט יחס אישי וכן תחזוקה צמודה.

מה צריך בכדי להתקין קיר ירוק?

בכדי להתקין קיר ירוק ראשית כל יש להקים מתקן בסיסי שיכול להיות מורכב מברזל, פלסטיק או אלומיניום. על גבי המתקן המדובר מרכיבים את היחידות של כיסי השתילה או תאי השתילה כאשר היחידות יכולות להיות עשויות מפלסטיק, בד או רשת ברזל. כיסוי הברזל מגיעים בגדלים שונים וכל יחידה מכילה מספר כיסים הרלוונטיים לשתילה. ניתן לחבר כמה יחידות בגודל הנצרך וזאת  בכדי ליצור קיר גבוה רחב או בצורות שונות ולקבל את העיצוב הרלוונטי מבחינתכם.

לתשתית המדוברת יש צורך להסדיר בנוסף מערכת השקיה. אם כבר יש לכם מחשב השקיה לגינה אתם מסודרים אך תדרשו לחבר טפטפות קטנות מעל כיסי השתילה ולתת לדברים לזרום. חשוב מאוד להקפיד למקם את הטפטפות מעל הכיסים העליונים וזאת בכדי שהכיסים התחתונים שהמים מחלחלים אליהם לא יכילו עודף מים. אם אתם צריכים להתקין מערכת השקיה חדשה חשוב מאוד שתבחרו באחת פשוטה ותואמת לצרכים.

כיצד מתחזקים קיר ירוק?

חשוב מאוד להבין כי אם אתם מעוניינים בקיר ירוק בביתכם הרי שתדרשו לתחזק אותו. תחזוקה של קיר מעין זה מתבצעת על ידי מערכת השקיה שעובדת באופן אוטומטי ואליה ניתן להוסיף דשן בהתאם,  כך שזה החלק הקל, אך מדי פעם יש צורך גם לגזול או לשתול מחדש צמחים.

 

 

 

Exit mobile version